top of page

BOUMAN MAKELA­ARDIJ OOK ervaren in taxaties in Vlaardingen en omgeving

Snelle, objectieve taxaties en NWWI taxatierapporten

Bij een aanvraag voor financiering stellen Nederlandse geldverstrekkers certificatie van de taxateur verplicht. Ook een aanvraag voor de Nationale Hypotheek Garantie kan alleen nog worden gedaan met een taxatierapport van een gecertificeerde taxateur.

 

Bouman Makelaardij is aangesloten bij de NVM en beschikt over alle certificaten en inschrijvingen om taxatierapporten uit te brengen die geaccepteerd worden door alle financiële instellingen. Daarnaast is Bouman Makelaardij ook aangesloten bij het NWWI (en ingeschreven bij VastgoedCert en het NRVT), waardoor de rapporten geaccepteerd worden bij een financiering met Nationale Hypotheek Garantie.
 

Wanneer heeft u een taxatierapport nodig? 

  • aankoop van een woning

  • een hypotheekaanvraag

  • een nalatenschap

  • een verbouwing

  • echtscheiding

  • brandverzekering 

Wat is het verschil tussen een taxatie en een waardebepaling?

Een waardebepaling is gratis en aan een taxatie zijn kosten verbonden. Het advies van een waardebepaling is vrijblijvend en een taxatierapport is een officieel rapport en daardoor bindend. Aan een taxatierapport worden specifieke eisen gesteld en worden gecontroleerd door een validatie instituut (NWWI).

Een taxateur bepaalt de marktwaarde van de woning zoals deze past in de woningmarkt van uw regio. Het bepalen van de marktwaarde is maatwerk. Dat betekent dat deze afwijkt van de WOZ-waarde die is samengesteld uit een rekenkundig model (uit een eerdere periode).

Afhankelijk van het soort taxatie wordt gelet op een aantal belangrijke aspecten, zoals staat van onderhoud, functionele indeling, kwaliteit van constructie en gebruikte materialen, rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad, ligging van de woning in de directe omgeving, bestemmingsplan. Verder wordt kadastraal onderzoek gedaan om te zien of de constateringen in en om de woning overeenkomen met de gegevens van het Kadaster.
 

Gevalideerd NWWI taxatierapport nodig?


Wilt u Ploni Bouman uw taxatie laten verrichten
Neemt direct contact op.

bottom of page