top of page
AEnB2UqHmDudgiDvTCT-0KQV2OCkSuZoCToMVB9h

De geheime formule waar ik in 40 jaar meer dan 1000 woningen mee heb verkocht

Met maximaal 24 klanten per jaar is Bouman Makelaardij
unaniem de persoonlijkste makelaar van Vlaardingen…en omstreken.

Ploni Bouman - Makelaar Bouman Makelaardij - Vlaardingen

Ploni F. Bouman-de Wolf
NVM Register makelaar-taxateur
30+ jaar ervaring en 1000+ verkochte woningen

Sommige jaren zijn het er zelfs minder. Begrijp me niet verkeerd: ik krijg meer opdrachten dan dit. Maar ik kies er bewust voor om er maximaal 24 per jaar te accepteren.

 

Waarom maar 24 klanten per jaar?

 

Omdat ik elke klant, elke woning, elke opdracht de volledige aandacht wil geven. Niet met een team. Nee, ik wil u de volledige aandacht geven.

 

Ik werk al sinds 1981 in de makelaardij…hier in Vlaardingen…al ben ik werkzaam geweest in Maassluis en Schiedam. En als geboren Rotterdamse, heb ik uiteraard ook in die stad ervaring. Sinds 1991 ben ik officieel beëdigd als makelaar onroerende goederen. Oftewel: ik ben gecertificeerd, aangesloten bij de NVM en weet wat ik doe. In 1999 ben ik Bouman Makelaardij begonnen (leuk weetje: ik was de eerste vrouwelijke makelaar met een eigen kantoor in Vlaardingen) en sindsdien doe ik alles zelf. 

 

Totale ontzorging

 

Ik wilde klanten de persoonlijkste ervaring bieden die ze maar konden vinden. Totale ontzorging. Luisteren naar mijn klanten, hen begrijpen, betrokken zijn bij hun hele verkoop en verhuisproces. Mij volledig verdiepen in de opdracht. Alles weten over hun woning. Over de kandidaatkopers en diens situatie. Wat ze me vertellen en wat ze me niet vertellen. Alle haken en ogen van elk bod begrijpen. Elke trema in elke email corrigeren. De dt’s in elk contract en elke overeenkomst controleren en verbeteren. Elke email zelf versturen. Elk telefoontje zelf opnemen en beantwoorden. Te koop borden en verkocht-stickers zelf ophangen en opplakken (af en toe met hulp van mijn schoonvader).

Digitaal sterk - resultaten om u tegen te zeggen

In de 40 jaar dat ik actief ben als makelaar is daar ook nog het digitale aspect bijgekomen. Woningen aanmelden op Funda, Jaap.nl en andere platforms. Brochures maken, teksten schrijven, hoge-kwaliteits foto’s, video’s en 360 graden foto’s van de woning maken (tegenwoordig laat ik deze maken door een specialist), 3D Matterport presentaties van de woning (zodat mensen de woning virtueel kunnen bezichtigen)...ik doe het allemaal zelf. En Funda komt voortdurend met nieuwe dingen: Blikvanger, Toppositie, Woning In Beeld…advertentiemogelijkheden om uw woning hoger en beter op Funda te laten verschijnen. Maar er zijn ook ‘geheime’ trucjes op Funda die alleen ervaren makelaars weten, zoals specifieke woorden in de tekst gebruiken of afbeeldingen in een bepaalde volgorde zetten…om op die manier hoger op Funda te verschijnen EN betere kandidaat kopers aan te trekken. Het gaat niet alleen om kwantiteit maar ook om kwaliteit.

 

En niet te vergeten onze Facebook, Instagram, LinkedIn en Google posts! Tegenwoordig horen daar ook nog Facebook en Instagram advertenties bij. Vaak met hulp van mijn zoon…die is daar handiger en beter in. Met € 15,- zorgt hij ervoor dat 2500+ mensen uw woning zien, 250+ daarvan alle informatie van uw woning op mijn website bekijken en 25+ van hen mij bellen of emailen om een bezichtiging in te plannen. 25 potentiële kopers voor minder dan € 15,- …daar kon ik met mijn advertenties in de kranten (zoals Groot Vlaardingen of het AD), de lokale foldertjes en Omroep Vlaardingen niet aan tippen. Hij is hier zelf dag en nacht mee bezig. Hij bestudeert de nieuwste trends, probeert alle nieuwe dingen uit, experimenteert voortdurend. Hij interviewt zelfs de beste makelaars en marketingmensen in Nederland met zijn Makelaarspodcast - een soort radio-programma, de enige in Nederland gericht op de makelaardij - om nog betere resultaten te behalen. Laatst zei hij: “Ma, als we het geld voor Google en Funda advertenties in Facebook en Instagram advertenties stoppen, krijgen 25% meer mensen de woningen te zien en krijgen we 40% meer potentiële kopers.” Toen wist ik dat ik dit werk beter aan hem kon overlaten. Hij zorgt er dus voor dat we woningen nog beter onder de man brengen - binnen en buiten ons eigen netwerk. Meer potentiële kopers en betere potëntiele klanten.

Verhuizing voelt als vakantie

 

Afijn, dat digitale deel is slechts een bonus voor mijn klanten. Iets wat u nauwelijks merkt maar waar u wel veel profijt van heeft. Het is niet de reden waarom klanten bij mij terug blijven komen. Over terugkomen gesproken: er is zelfs een klant die de afgelopen 10 jaar 4 keer verhuisd is en elke keer bij mij aanklopt. Je zou bijna denken dat een verhuizing als een stressvrije vakantie voor hem aanvoelt, zo vaak doet hij het. “Zo voelt het bijna wel. Je regelt alles zo goed,” zegt hij zelf. Uiteraard ben ik dankbaar dat hij zich zo prettig voelt en dat hij vertrouwen heeft in mijn dienstverlening, maar dit zorgt er wel voor dat ik die in 4 jaren 1 persoon minder heb kunnen helpen. Ik heb immers maar plek voor 24 verkoopopdrachten per jaar.

 

Ik zeg 24, maar het zijn er in sommige jaren minder dan 24. U moet een goede klik met mij hebben maar ik moet ook het gevoel hebben dat ik de juiste makelaar voor u en uw woning ben. In de afgelopen 40 jaar heb ik meer dan 1000 woningen in Vlaardingen verkocht. Nog meer als ik Maassluis, Schiedam en Rotterdam meereken. En waarschijnlijk het dubbele als ik de aankoop- en taxatieopdrachten erbij optel. U ziet dat ik in mijn beginjaren geen “24 woningen per jaar” quotum voor mezelf had ingesteld. En ik heb in al die jaren alle soorten woningen verkocht. Villas, twee-onder-één-kap, herenhuizen, maisonettes, grachtenpanden, appartementen, vrijstaande huizen. Ik heb zelfs beschermd erfgoed verkocht (én aangekocht). Uiteraard bestaande bouw en nieuwbouw. En niet te vergeten: in alle wijken en buurten in Vlaardingen, Maassluis én Schiedam heb ik wat verkocht. Niets is me onbekend in dit gebied. 

"Een echte vakvrouw met verstand van zaken"

 

En ik vergat het bijna, maar ik kreeg zelfs een keer de opdracht om een huis in Middelharnis aan te kopen. Dat is zo’n drie kwartier rijden via de A4, A15, N57 en N215…richting Zeeland. Totaal onbekend terrein maar deze klant smeekte me om hem te helpen “omdat ik zo nauwkeurig en precies was” en “onmiddellijk zie wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van het huis zijn.” Afijn, ik kende hem al jaren en had hem al meerdere keren geholpen met de verkoop en aankoop van zijn oude woningen. Op Funda heeft hij een mooie recensie achtergelaten: “Een uiterst integere, vakbekwame makelaar. Had zich, omdat het haar dagelijkse werkgebied niet was, uitstekend voorbereid.” 

 

Dat doet me ook denken aan een andere woning: “Een zeer prettige, persoonlijke en erg kundige makelaar. Dat bleek voor mij erg belangrijk omdat de verkoop van mijn huis plotseling geen standaard verkoop meer bleek te zijn. De persoonlijke situatie van de koper was complex waardoor het verkoopproces ook complex werd. Ploni Bouman heeft mij zeer goed geholpen en zo de verkoop toch tot een goed einde gebracht. De meeste makelaars zijn helaas van het snelle geld. Ploni Bouman is dit duidelijk niet, heel fijn.” - Kenneth liet deze mooie recensie achter op onze Google pagina… 

 

…en dan denk ik: elke opdracht en elke woning heeft z’n haken en ogen en ook al heb ik alle situaties al een keer meegemaakt, u heeft dat waarschijnlijk niet. Daarom vind ik het belangrijk dat ik u alle tijd kan gunnen die u verdient. Dat zorgt ervoor dat ik mijn werk erg precies en nauwkeurig kan doen en u zich gehoord en ontzorgd voelt.

 

En dat is de reden dat ik maar 24 verkoopopdrachten per jaar accepteer. Kennismakingsgesprekken zijn uiteraard altijd mogelijk - het helpen van mensen met het kopen en verkopen van hun woning is immers mijn passie. Maar mocht ik geen plek meer hebben of vinden dat een andere makelaar beter bij uw situatie past, dan verwijs ik u met alle liefde door naar een collega makelaar. Het allerbelangrijkste is dat u de persoonlijke aandacht krijgt die u verdient, vooral tijdens dit proces.

 

De duurste makelaar

Oh ja, voor ik het vergeet: aangezien ik extreem veel persoonlijke aandacht geef aan mijn klanten (ik werk immers met maar 24 klanten per jaar) en meer opdrachten krijg dan ik aankan, ben ik waarschijnlijk de duurste makelaar in Vlaardingen. Ik streef er niet naar, maar de meeste van mijn collega’s hebben mensen voor zich werken en hebben meer omzet nodig. Ze veranderen dus vaak hun prijzen om meer opdrachten binnen te slepen…maar zijn er niet transparant over dus is het lastig om onze prijzen te vergelijken. 

 

Afijn, mijn courtage - de vergoeding die ik krijg als ik uw woning succesvol verkoop of aankoop - is al jaren hetzelfde om te garanderen dat ik 24 klanten per jaar het persoonlijkst kan helpen…en met wat hulp van mijn zoon doen we er tegenwoordig gratis de digitale marketing met de beste resultaten in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis (en binnenkort in deze hele regio, inclusief Rotterdam) bij.

 

Wilt u dat ik u help met het verkopen van uw huidige woning of de aankoop van uw nieuwe woning?

  • Bel me dan via 010 - 234 26 93

  • Of stuur mij hieronder een bericht

Wacht alleen niet te lang anders heb ik misschien geen plek meer dit jaar.

 

De meeste ervaring, de beste resultaten, totale ontzorging, mijn volledige aandacht…tegen een vaste, succesvolle prestatievergoeding…met gegarandeerd de beste resultaten in de regio? 

Neem dan snel contact met mij op. Voordat één van mijn oude klanten voor de 5e keer in de afgelopen 10 jaar verhuist. “Omdat een woning verkopen met Bouman Makelaardij als een vakantie aanvoelt.”

 

Zijn woorden, niet de mijne.

Met vriendelijke groeten,

Ploni F. Bouman-de Wolf

NVM Register Makelaar-Taxateur

Bedankt voor uw bericht!
Contactformulier
bottom of page