top of page
AEnB2UqHmDudgiDvTCT-0KQV2OCkSuZoCToMVB9h

Hypotheek in Vlaardingen aanvragen?

Een onafhankelijke hypotheekadviseur helpt u
de beste voorwaarden voor uw situatie te krijgen

Vrijblijvend hypotheekadvies

 

Een hypotheek is de lening die het mogelijk maakt om eindelijk dat droomhuis te kopen dat u al lang op het oog had. Het is ook een kostenpost met een grote invloed op uw maandlasten: u betaalt maandelijks rente en, in de meeste gevallen, lost u ook een gedeelte van de lening af.

 

 

Belangrijk dus om goed op de hoogte te zijn van alles rondom de belangrijkste geldlening voor uw huis: de hypotheek.

Ik ben zelf geen expert maar ik werk wel met experts. Met mannen en vrouwen die al jarenlang huizenkopers zoals u begeleiden bij de financiering van hun droomhuis.

Wie zijn deze experts?

Schee Scheuller Hypotheken (te Vlaardingen), welke ik van harte aanbeveel als u een hypotheek nodig heeft. (Nee, ik krijg geen commissie van hen als ik u doorverwijs.)

Het mooiste?

Ze zijn volledig onafhankelijk.

 

Dit betekent dat ze (met u) uw situatie controleren en vervolgens de bank met de beste voorwaarden voor u vinden. Oftewel: op maat gemaakt, persoonlijk en onafhankelijk hypotheekadvies.

Direct een gesprek inplannen? Dat kan door op de knop hierboven te drukken.

Wilt u eerst wat meer informatie over hypotheekvormen, het hypotheekproces en hypotheek rentes vergelijken en/of berekenen? Lees dan verder: samen met Schee Scheuller Hypotheken heb ik geprobeerd een zo informatief mogelijke pagina over hypotheken voor u te maken.

Hypotheek: wat u moet weten

Voor starters

Voor starters zijn er verschillende mogelijkheden om extra of voordeliger te lenen:

 • De starterslening.

 • Via een lagere rente die bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie hoort. Weet: deze garantie geldt ook wanneer u géén starter bent. 

 • Nationaal koopfonds voor nieuwbouwwoningen

 • Ouders kunnen garant staan

 • Familiehypotheek

 • Schenking

Er zijn op dit moment (2023) twee subsidieregelingen die u als starter kunnen helpen bij het aanschaffen van een huis. De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de Starterslening.

 

Nationale Hypotheek Garantie

Via de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), wordt uw hypotheekschuld afbetaald als u in de problemen komt en niet aan uw maandlasten kunt voldoen. Bijvoorbeeld omdat u uw baan verliest of omdat u gaat scheiden.

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie geeft de bank de zekerheid dat - indien u uw lasten écht niet meer kunt betalen - een restschuld bij eventuele gedwongen verkoop wordt voldaan via NHG.

Deze extra zekerheid vinden de banken een geruststellend idee en in ruil hiervoor bieden zij u graag een lagere rente.

Starterslening

Een starterslening is een initiatief van gemeentes of de provincie om u als startende woningkoper te helpen met het bemachtigen van uw eerste droomhuis.

De starterslening is een lening die u in staat stelt om nét iets extra’s te lenen voor het kopen van een woning. Het is een overbrugging tussen wat een huis kost en wat u maximaal kunt lenen. Kijk op de website van SVn of u voor een starterslening in aanmerking komt. 

Andere mogelijkheden die u als starter heeft om extra of voordeliger te lenen:

 • Nationaal koopfonds voor nieuwbouwwoningen

 • Ouders kunnen garant staan

 • Familiehypotheek

 • Schenking

Lees meer over het aanvullen van een startershypotheek
 

Maximale hypotheek en verantwoord lenen

U heeft een leuke woning op het oog maar wilt niet het risico lopen op té hoge lasten. Gelukkig gebeurt dit in de meeste gevallen niet. De overheid heeft grenzen gesteld aan wat u maximaal kunt lenen voor de aankoop van een huis.
 

Lees meer over de maximaal verantwoorde lening

 

Hypotheek oversluiten

Heeft u al een hypotheek maar wilt u uw maandlasten verlagen? Of wilt u juist de zekerheid hebben van lage lasten in de toekomst? In deze gevallen is het verstandig uw hypotheek over te sluiten.
 

Hoe werkt het oversluiten van je hypotheek?

Hypotheekrenteaftrek

De overheid maakt het kopen van een woning aantrekkelijk door een subsidie te verstrekken. Deze subsidie noemen we de hypotheekrenteaftrek. De rente die u betaalt over uw hypotheek mag u fiscaal verrekenen met de inkomstenbelasting. Hierdoor krijgt u dus geld terug. 

Voor nieuw te sluiten hypotheken geldt deze aftrek alleen bij de annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek
 

Rekenvoorbeeld
Uw hypotheek bedraagt twee ton (€ 200.000,-). U betaalt 4% rente. Dit is omgerekend € 8.000 bruto rente per jaar, oftewel € 667 per maand. Dit bedrag, minus een drempel genaamd het eigenwoningforfait, trekt u af van uw inkomsten. Het resultaat: uw rentelasten dalen naar € 5.270 netto, oftewel: € 439 per maand.

Verbouwen en verduurzamen: hypotheek of persoonlijke lening?

Maar wat als u al in uw droomhuis woont en deze wilt verbouwen of verduurzamen?

Ook hiervoor kunt u geld lenen of uw hypotheek gebruiken (of aanpassen):

Hypotheek

U kunt uw verbouwing financieren door uw hypotheek aan te passen. Er wordt altijd gekeken of uw inkomen en de waarde van de woning toereikend zijn.

 

Bij het verhogen van uw hypotheek krijgt u te maken met extra bijkomende kosten, zoals taxatie, notaris- en advieskosten. Reken dus eerst uit of die extra kosten opwegen tegen de voordelen die een hypotheekverhoging met zich meebrengt t.o.v. andere financieringsvormen.

(Uiteraard kan Schee Scheuller Hypotheken u met deze berekening en analyse helpen.)


Afhankelijk van uw huidige hypotheek kan het ook interessant zijn om niet alleen te verhogen maar ook de bestaande hypotheek te laten wijzigen. Let wel: dit oversluiten brengt extra kosten met zich mee.

Lening

U kunt ook een verbouwing financieren met een doorlopend krediet of persoonlijke lening. De extra bijkomende kosten zijn lager, maar de rente hoger.
(Uiteraard kan Schee Scheuller Hypotheken u ook met deze berekening helpen en wat voor uw situatie aan te raden is.)

Het hypotheekproces van Schee Scheuller Hypotheken

(Een huis gekocht? Lees hier wat u allemaal moet regelen.)

1. Oriëntatie

Het eerste gesprek is een vrijblijvend kennismakingsgesprek op kosten van Schee Scheuller Hypotheken. Er wordt de tijd voor u genomen en u staat dan ook niet binnen een half uur weer buiten zoals bij diverse banken. De adviseur inventariseert uw persoonlijke situatie aan de hand van een goed gesprek en informeert u over de mogelijkheden. Het is aan te raden om u voor te bereiden op het eerste gesprek. U doet dit door financiële gegevens mee te nemen die relevant zijn en uw vragen op papier te zetten zodat u ze niet vergeet.

 

Zij vertellen u vervolgens wat u van hen mag verwachten en wat dat gaat kosten. Vervolgens besluit u of zij voor u aan het werk gaan.

2. Inventarisatie en analyse

Geeft u akkoord? Dan gaat Schee Scheuller Hypotheken voor u aan de slag. Ze maken een analyse van uw financiële situatie en stellen uw persoonlijke financiële profiel samen met daarin uw wensen en toekomstplannen.

 

Daarbij brengen ze ook uw risico’s en hoe uw situatie verandert indien u bijvoorbeeld:

 • Werkloos wordt

 • Met pensioen gaat

 • Arbeidsongeschikt raakt

 • U en uw partner scheiden

 • Uw partner overlijdt (Mocht u dit overkomen, heb ik voor u een gedetailleerd ebook met stappenplan gemaakt. Volledig gratis. Om u door deze moeilijke tijd heen te helpen.)

3. Advies

Op basis van de analyse maakt Schee Scheuller Hypotheken een advies. Hierin verwerken zij welke producten zij u adviseren af te sluiten, de voordelen van de verschillende opties en voorwaarden waar u rekening mee moet houden. Hiervoor vergelijken zij vele aanbieders.

Ze controleren tevens of u recht heeft op één of meerdere subsidies, garanties, toeslagen, regelingen of teruggaven. Ze checken dit bij gemeenten, (semi-)overheidsorganisaties, banken, verzekeraars en diverse andere marktpartijen. Zo weet u dat u maximaal profiteert van de mogelijkheden.

 

Uw wensen, voorkeuren, persoonlijke situatie en rechten op subsidie en garanties, combineren ze tot één totaaladvies. Dit advies ontvangt u - in begrijpelijke taal - op schrift. Het advies sluit perfect aan bij hetgeen dat ze samen met u hebben besproken.

Omdat zij volledig provisieloos werken zijn zij voor u aan het werk en niet voor de geldverstrekker. Uw belang staat altijd voorop.

4. Bemiddeling

Indien gewenst kan Schee Scheuller Hypotheken ook de uitvoer van het advies - bemiddeling - voor haar rekening nemen. Hierbij sluiten ze het product daadwerkelijk voor u af. Hiermee dragen ze zorg voor een professionele overdracht van hun advies naar een aanbieder, zoals een bank of verzekeraar.

Gedurende én na het uitvoerproces voeren ze diverse controlerondes uit:

 • Kloppen de bedragen?

 • Zijn de polisbladen goed ingevuld?

 • Worden er geen beperkende voorwaarden toegevoegd door de aanbieder?

 • Houdt de aanbieder van het product of de dienst rekening met alle wensen die u heeft aangegeven?

Daarbij houden ze ook de deadlines van o.a. voorbehoud van financiering en het stellen van bankgarantie voor u in de gaten houden. Gaat er ergens iets mis, dan zorgt Schee Scheuller Hypotheken ervoor dat de fout is hersteld voordat u de polis ontvangt.

Kortom: ze zorgen ervoor dat u geen zorgen heeft!

5. Nazorg en vervolgadviezen

Na het regelen van de hypotheek blijft Schee Scheuller Hypotheken u ondersteunen.

Met een geavanceerd systeem controleren ze dagelijks uw hypotheek op verbeterpunten. Gaat de rente omlaag of komt het einde van de rentevaste periode in zicht? Is de waarde van het huis na een aantal jaren gestegen, dan kan de rente wellicht omlaag doordat het risico bij de bank afneemt.

 

Zij houden deze zaken in de gaten en informeren u ruim op tijd. Weet: banken doen dit niet uit zichzelf.

 

Heeft u na verloop van tijd nog vragen over het eerdere advies of de bemiddeling? Verandert er iets in uw situatie? Wilt u verbouwen of verduurzamen? Ook dan staat Schee Scheuller Hypotheken uiteraard voor u klaar en helpt u met plezier en expertise verder.

En omdat ze u al kennen, gaat het advies nog sneller...en dus (nog) goedkoper!

Rekentools om zelf uw hypotheek te berekenen

Hypotheekrentes vergelijken

Nederland kent veel hypotheekverstrekkers. Een aantal bekend. De meeste onbekend. De onbekende hypotheekverstrekkers bieden vaak een veel lagere rente. Bekend of onbekend?

Schee Scheuller Hypotheken houdt een overzicht bij met de laagste rentes op het moment.

Waarom Schee Scheuller Hypotheken?

 • Geboren, getogen en gevestigd in Vlaardingen en Dordrecht.

 • Een onafhankelijk hypotheek- en assurantieadviseur.

 • Kwaliteit: de adviseurs zijn ieder gecertificeerd Erkend Financieel Adviseur en Financieel Planner en hebben meer dan 20 jaar ervaring.

 • Persoonlijk advies op het gebied van hypotheken, levensverzekeringen, schadeverzekeringen, financieringen, toekomstvoorzieningen en diverse spaarvormen - voor particuliere én zakelijke klanten.

 • Samenwerkingen met diverse verzekeraars en banken waardoor u mag rekenen op een breed, betrouwbaar en onafhankelijk advies. Oftewel: de beste hypotheek met de beste voorwaarden voor u!

 • Aangesloten bij het klachteninstituut KIFID (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening).

 • Voldoen aan de eisen van Autoriteit Financiële Markten (AFM). AFM nummer: 12005459.

 

Een adviesgesprek inplannen of hypotheek aanvragen

Druk op onderstaande contactknop om een vrijblijvend adviesgesprek bij Schee Scheuller Hypotheken in te plannen.

Ik verwijs al jaren mijn klanten naar ze door en iedereen is - net als ik - tevreden over hun expertise en dienstverlening. Ik beveel ze dus van harte aan.

Plan hieronder direct een adviesgesprek in!

bottom of page